Na het succesvolle ARIA Award van 2009 t/m 2014 waarin getalenteerde jonge Afghanen een erkenning hebben gekregen voor hun inzet, gaat ARIA Students voor de zevende keer de nationale motiveringsprijs ‘ARIA Award’ uitreiken. 
 
Doelgroep
Het ARIA Award is opgezet om Afghaanse jongeren met bijzondere prestaties de nodige aandacht te geven en te belonen. Dit zijn jongeren die zich onderscheiden in vier categorieën:

  • Top studieprestatie
  • Sport
  • Young Professional
  • Kunst

Juryleden
De jury wordt gevormd door onafhankelijke personen met verschillende achtergronden. Zij zullen door zorgvuldige bestudering van de individuele profielen en na een presentatie van de kandidaten de winnaars selecteren.
Criteria
Er zullen verschillende criteria worden gehandhaafd bij het beoordelen van de kandidaten. Hoewel er vier aparte categorieën zijn, maken de studenten met prestaties in meerdere categorieën uiteraard meer kans. Naast het voldoen aan de criteria dienen de kandidaten in staat te zijn zich te kunnen presenteren bij de juryleden om hun motivatie nader toe te lichten. Hieronder staan de criteria voor de afzonderlijke categorieën.
Top studieprestatie: De kandidaat heeft hoge studieprestaties (richtlijn: gemiddeld 7,5 of hoger). De kandidaat is een student die op een HBO of een WO instelling onderwijs volgt en zich in de bachelor- of de masterfase bevindt.
Sport: De kandidaat is een actieve sporter en tussen 18-35 jaar. De sportprestatie moet aangetoond kunnen worden door middel van behaalde prijzen.
Young Professional: De kandidaat heeft sinds maximaal drie jaar na het afronden van het hoger onderwijs in Nederland een duidelijke positie bereikt in de maatschappij. De verdiensten zijn gerelateerd aan de studie.
Kunst: De kandidaat heeft duidelijke materialen die de betrokkenheid, originaliteit en bevordering van zijn/haar werk op het gebied van kunst kan aantonen. Het is van belang om de impact of de potentie van de impact van het werk aan te tonen of te motiveren. Naast de werkzaamheden op het gebied van kunst hebben andere bijzondere eigenschappen van de kandidaten ook een meerwaarde.
Aanmelden
Ben jij iemand die voldoet aan de bovenvermelde criteria of ken jij iemand die een geschikte kandidaat is voor ARIA Award 2015? Meld jezelf of degene die jij geschikt acht tot uiterlijk 28 februari 2015 aan. Vermeld in de aanmelding voor welke categorie de aanmelding bedoeld is en wat de argumenten zijn. Gebruik het onderstaande formulier om jezelf of iemand anders aan melden. Je kunt ook een email sturen naar award@ariastudents.nl
Procedure
Na het verstrijken van de deadline worden de aanmeldingen beoordeeld door de juryleden. De meest geschikte kandidaten krijgen een uitnodiging om voor de juryleden een presentatie te houden en zijn/haar kandidaatschap te motiveren. De jury kiest dan de winnaars. Alle kandidaten ontvangen een uitnodiging voor het ARIA Award Gala 2015 waar de prijsuitreiking plaatsvindt.
Prijzen
Naast de prestigieuze ARIA Award wacht alle winnaars een mooie verrassing!
 Vragen
Zijn er vragen met betrekking tot de ARIA Award 2015, stuur dan gerust een e-mail naar award@ariastudents.nl
[gravityform id=”11″ name=”Aanmelding ARIA Award 2015″ description=”false”]