Iftar Avond 28 september 2007

Ruim half uur voor de aanvang van het programma verschenen onze eerste gasten. Om 18:30 was de collegezaal van de Erasmus universiteit vol met ruim 130 bezoekers. De avond was gestart met een recitatie uit het heligie boek Koeran. Shakib Sana, de gastheer van de avond leidde het programma vanaf begin tot eind op een leuke en interactieve wijze.
De spreker van de avond, Dhr. Mahdi Salih, betoverde de aanwezigen met zijn mooie speach en zorgde voor veel aandacht. Het onderwerp, vrouwen in Islam, werd op een duidelijke manier en met voorbeelden uit het dagelijkse leven naar voren gebracht. De gasten konden niet genoeg krijgen van zijn woorden en hij werd na zijn overdracht omsingeld door een groep jongeren die nog meer informatie bij hem wilden verzamelen.
De gastheer en de leden van Aria leidden de aanwezigen richting de mensa van de Erasmus universiteit, waar lekkere Afghaanse eten de bezoekers zat te wachten. Diverse soorten gerechten zoals, Qabuli, Chalaw, Sabzi, Kofta, Qorma, Salade en natuurlijk lekkere Afghaanse toetje werd geserveerd. Zelfs de niet-Afghaanse bezoekers konden niet genoeg krijgen van het eten en onze kok werd met woorden en een applaus aangeprezen.
De avond eindigde met een interactieve quiz, waarna de winnaars met leuke kadotjes werden beloond.
Iftar werd georganiseerd door de Iftar-commissie. De leden van de commissie hebben zeer hun best gedaan de avond zo goed mogelijk te organiseren en de resulaten waren natuurlijk bevredigend. De volgende leden maakten deel uit van de commissie:
Dhr. Khoshal Khorami
Mev. Zohra Moallemzadeh
Mev. Zohra Roustai
Dhr. Ashraf Faqirzada
Dhr. Nasir Munir
Dhr. Farzin Fakhry
Mev. Hossei Sangar
Dhr. Faiz Karim
Aira studentenvereniging dankt alle bezoekers voor de aanwezigheid en ziet iedereen graag terug tijdens de komende activiteiten.

Iftar Avond 28 september 2007
Schuiven naar boven