Madurodam dag AZC Katwijk 30 juli 2011

Na de succesvolle activiteitendag voor de kinderen van het asielzoekerscentrum van Rotterdam, heeft de commissie ‘Hulp zonder Grenzen’ ervoor gekozen om dit jaar de kinderen van het asielzoekerscentrum van Katwijk een dagje mee uit te nemen. Om er een vooral gezellige maar ook een leerzame dag van te maken, werd er besloten om het miniatuurstadje Madurodam een bezoekje te brengen.

 dsc00743 dsc00681 dsc00737

Het merendeel van de kinderen van een AZC kennen jammer genoeg alleen het leven binnen de muren van het gebouw en zijn het leven wat voor ‘normale’ kinderen in Nederland lijkt, niet gewend. Dit bezoek leek het juiste besluit te zijn om hun in 1 keer kennis te laten maken met heel Nederland en de Nederlandse cultuur op een aangename en speelse wijze.
Op 30 juli 2011 zijn de kinderen door een aantal leden van ARIA in de ochtend opgehaald en met verschillende auto’s naar de eindbestemming geëscorteerd. Tot aan het einde van de middag hebben de kinderen en ook de ouders die meewaren voor extra begeleiding, zich vermaakt in de kleinste stad van Nederland. Na voorzien te zijn van een gezond lunchpakket, werden de kinderen in groepjes ingedeeld om daarna geheel zelfstandig op verkenningstocht te gaan. De jongste onder hun waren het meest nieuwsgierig en kregen dan ook overal zoveel mogelijk uitleg bij. Het was prachtig om het enthousiasme en opgetogenheid van de kinderen mee te mogen maken en hun geïnteresseerde vragen waren een werkelijk plezier voor de begeleiders. Als een gezellige afsluiting van de dag werd er een bezoek gebracht aan het meest geliefde en favoriete restaurant van de kinderen, namelijk de McDonald’s.
De kinderen hebben, behalve een leuke dag in Madurodam te hebben doorgebracht, het ook heel erg naar hun zin gehad met de leden van ARIA. De leden hebben zich in een mum van tijd erg populair gemaakt en als dank werden ze na de terugkomst naar het AZC meegenomen naar de appartementen en elk voorzien van een knuffelbeest. De begeleiders waren zo ontroerd dat sommige het ook niet konden laten om de plek te verlaten zonder een aandenken te hebben nagelaten, zoals de begeleider die persoonlijk haar bewonderde hakken cadeau deed aan een meisje.
Niet hebben alleen de kinderen maar ook alle begeleiders met volle teugen genoten van deze speciale dag. ARIA Students bedankt alle vrijwilligers en leden voor hun hulp en inzet.

Madurodam dag AZC Katwijk 30 juli 2011
Schuiven naar boven