Open Podium 2012

Open Podium 2012 (17)

Op 31 augustus 2012 was het eindelijk zover. De foyer liep steeds voller, in de zaal was de generale repetitie aan de gang. Zodra de deuren open gingen, was iedereen geweldig verrast door de kunstzinnige sfeer van de zaal.
De attente en prachtige presentatoren, Susan Nourzad en Najib Safarzadeh betreden het podium en kondigen het begin van het programma aan. Daarna houdt Naim Farhoed, de voorzitter van ARIA Students, een korte speech over het Open Podium en de aansluiting daarvan op de doelen van de vereniging. Hij benoemt de geboorte van Open Podium als een zeer waardevolle toevoeging van de commissie Kunst & Cultuur aan ARIA Students.
DJ Geoffrey zorgt voor een knallend begin van het programma, met swingende nummers op z’n draaiplaat. Een modeshow van de ontwerpen van Zohra Murad, een getalenteerde modeontwerpster, mocht absoluut niet ontbreken in het programma. De negen beeldschone modellen schitterden onder een subtiele lichtshow en muziek in drie dames kledinglijnen.
De jonge Shugufa Kakar neemt plaats op een kruk in het midden van het podium, zenuwachtig naar het grote publiek te kijken. Eenmaal ze begint te zingen, zijn de rollen gauw omgedraaid.
In de pauze konden de gasten niet alleen genieten van de mooie schilderijen van Ahmad Azizyar en Roman Anwari, maar ook prachtige foto’s van Walid Faqiri en Ahmad Azizyar op een groot scherm. Daarnaast waren er lekkernijen in de foyer neergezet om genuttigd te worden met lekkere bakje koffie of een kopje thee.
Na de pauze stonden twee dames op het podium, Zohal Rezaie en Masuma Aslamy . Zohal speelde een Afghaans meisje in diaspora, dat een Nederlands meisje (gespeeld door Masuma) moest overtuigen van de rijke Afghaanse cultuur door middel van een kort filmpje. Het filmpje en het toneelstuk leidden tevens een culturele dansoptreden in, namelijk de wereldbekende Attan. De dames kwamen een voor een in mooie traditionele Afghaanse kleren en begonnen op de ritme van de speciale Attan muziek het publiek te verrassen van de synchrone bewegingen. Vervolgens kwamen de jongens het podium op en na een draai of twee namen ze het podium over van de dames.
De tweede jonge zanger van de avond was Ilyas Nadjafi. Met zijn magische stem zong hij in drie talen, namelijk Dari, Pashto en Urdo. Het publiek was muisstil en zwaar onder de indruk van zijn optreden.
Daarna was er tijd voor de bekende Moshaera van ARIA Students. Geleid door Fatima Noorzai en Milad Jamsheed, kreeg het publiek de kans om interactief mee te doen met het programma. Er werden prachtige gedichten voorgedragen.
Fatima en Naim Farhoed (voorzitter van ARIA Students) hebben een kort verhaal gehouden over ARIA Students en de naderende einde van bestuursjaar 2011-2012. Daarbij is de rol van de vereniging uiteengezet, met betrekking op de avond zelf. Het organiseren van zulke activiteiten draagt niet alleen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de commissieleden, maar het zorgt ook voor het behoud van onze identiteit. Met kanttekening dat de aanwezigheid van verschillende generaties Afghanen in diaspora en niet-Afghanen nivellerend werkt. Wat het huidige bestuur betreft, wordt Open Podium een vaste activiteit van ARIA Students.
Omar Jalali is een jonge Afghaanse artiest, die veel liefde heeft voor de muziek en  nu een aantal jaren zingt. Hij heeft verschillende eigen nummers en clips gemaakt. Met zijn muzikale optreden is het Open Podium 2012 afgesloten, na een nooit te vergeten avond.


Op het einde werden alle deelnemers aan het programma bedankt door de presentatoren en ze kregen een symbolisch bloempje van Arash Akbari, de dagvoorzitter van Open Podium.

Open Podium 2012
Schuiven naar boven