ARIA Students Reunion 2024 was een groot succes

Naim Farhoed tijdens speech op reunion

Reeuwijk, 18 februari 2024

Op een avond die zowel een viering van verleden als een blik naar de toekomst vormde, stond de ARIA Students Reunion in het teken van herinnering en inspiratie. De avond werd ingeleid met een levendige fotoshow, die de aanwezigen meenam op een visuele reis door de hoogtepunten en successen van de vereniging. Deze momenten van samenzijn, prestatie en culturele expressie zetten de toon voor een avond vol nostalgie en gemeenschapszin.De kern van de reünie was de toespraak van Naim Farhoed, een voormalig voorzitter wiens periode van leiderschap wordt herinnerd als een van de meest dynamische en invloedrijke in de geschiedenis van ARIA Students.

Zijn verhaal weefde de rijke tapestry van de organisatie, van haar bescheiden begin als een groep Geneeskunde studenten tot haar groei tot de grootste Afghaanse studentenvereniging in Nederland. De heer Farhoed bracht de unieke structuur van de vereniging tot leven door de activiteiten en bijdragen van de vijf commissies te belichten. Elk van hen speelde een cruciale rol in het nastreven van de doelstellingen van ARIA Students, variërend van het bevorderen van de Afghaanse kunst en cultuur tot het ondersteunen van de wetenschappelijke ontwikkeling van studenten.

Een memorabel onderdeel van zijn presentatie was de interactie met voormalige bestuursleden, waaronder Zohra Moallemzadeh, Hila Mohamad, Zilvia Hotaki en Marina Samadi. Hun verhalen boden een persoonlijk perspectief op de impact van ARIA Students op de Afghaanse jongerengemeenschap en de bredere Afghaanse gemeenschap in Nederland. Deze gesprekken, rijk aan anekdotes en inzichten, benadrukten de transformatieve kracht van de vereniging.

In zijn afsluiting schetste Naim Farhoed een toekomstvisie die, ondanks de huidige uitdagingen in Afghanistan, opriep tot voortdurende inzet voor wetenschap, sport, en kunst binnen de Afghaanse diaspora. Zijn woorden waren een krachtige oproep tot actie, een herinnering aan de verantwoordelijkheid van de gemeenschap om de nalatenschap van ARIA Students voort te zetten en te bouwen aan een hoopvolle toekomst.

De avond, begonnen met de fotoshow en verrijkt door Naim’s woorden, was een eerbetoon aan de veerkracht en het doorzettingsvermogen van de Afghaanse gemeenschap. Het was een viering van de onuitwisbare impact van ARIA Students, niet alleen door de georganiseerde feesten en bijeenkomsten maar ook door de diepgaande bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, culturele instandhouding, en maatschappelijke integratie. Het was, boven alles, een herinnering aan de kracht van gemeenschap en de onbreekbare banden die ons verbinden.

ARIA Students Reunion 2024 was een groot succes
Schuiven naar boven