Filmavond 1 dec 2006

Vrijdag 1 december 2006 was dan de grote dag waar veel mensen zich op verheugden. De filmavond van Aria studentenvereniging was zo een avond waar mensen nog een tijdje over zullen napraten. Wat begon als een voorstel van de commissie Afghaanse Kunst & Cultuur aan het bestuur van Aria en eindigde in een succesvolle avond die door meer dan 170 mensen werden bijgewoond. De verrassing voor Aria was het bezoek van Najim Nekzad die ondanks zijn drukke agenda, ons toch vereerde en woonde de filmavond bij.
Rond 16.45 begonnen de eerste gasten al binnen te stromen. Om ongeveer 17.15 waren de meeste bezoekers binnen en kon de avond eindelijk beginnen. De gastheer en gastvrouw bedankten de aanwezigen voor hun komst en interesse namens Aria studentenvereniging en gaven het woord aan Drs. Maaike van Aartsen (psychologe).
Mevr. Van Aartsen begon de avond met haar presentatie over haar één maand lange verblijf in Afghanistan. Ze vertelde o.a. dat in Afghanistan psychische problemen die de bevolking van Afghanistan door burgeroorlog hebben opgelopen, helemaal ontkend worden door de ambtenaren die zij heeft gesproken. Het beeldmateriaal dat ze tijdens haar verblijf had verzameld, was een herinnering aan ons in welke staat ons land anno 2006 in verkeerde.
Na de presentatie van mevr. Van Aartsen werd onder veel gejuich en geklap het bestuur van Aria naar voren gehaald en voorgesteld aan het publiek. Mensen konden het bestuur of andere leden die duidelijk een badge van Aria droegen benaderen. De voorzitter, dhr. Faiz Karim, bedankte kort iedereen voor hun komst en de speciale gasten, Saboor Toofan (regisseur), Pari Zahib (actrice) en de sponsors in het bijzonder.
Voordat de film (saya-e-marg) begon, werd er een korte pauze ingelast waar de mensen even bij konden kletsen en gratis popcorn en drank kregen. Ook konden de bezoekers smullen van de lekkere Turkse pizza’s en broodjes. Toen iedereen klaar was en de zaal weer vol stroomde gaf actrice Pari Zahib een korte toelichting over het thema van de film en het moraal achter het hele verhaal.
Na ongeveer twee uur was de film afgelopen en werden de VIP’s bedankt voor hun komst en steun die ze hadden geboden aan Aria. Er werd onder veel applaus door de leden van de commissie die deze filmavond hebben georganiseerd, bloemen uitgereikt aan deze speciale gasten die Aria hebben geholpen met het organiseren van deze filmavond.
Het echte moment kon eindelijk beginnen! Voor sommigen onder ons was dat misschien het toppunt van heel de avond. De mensen werden naar een zaal geleid, waar ze nog konden drinken, eten en genieten van het ene lied na het andere lied van Tamim Taban die toch nog voor een verrassing zorgde met zijn unieke stem. Er werd gedanst, werden nieuwe vrienden gemaakt en werden er netwerken opgebouwd. Wat nog veel aandacht trok, was de Attan die door een groepje heren vlekkeloos werd uitgevoerd.
Aria studentenvereniging dankt nogmaals iedereen voor hun komst en interesse in onze vereniging. Ook willen we de nieuwe leden bedanken voor hun keuze voor onze vereniging. Aria en haar leden hebben getracht om er een leuke en educatieve avond van te maken en hopen in de nabije toekomst nog meer van zulke grote evenementen te kunnen organiseren.

Filmavond 1 dec 2006
Schuiven naar boven