Plan Fiesta – AZC Rotterdam 2010

Op 3 juli 2010 organiseerde Aria Students een dag vol activiteiten voor de kinderen uit het asielzoekerscentrum van Rotterdam.

Om de activiteitendag mogelijk te maken werd er eerst een conceptplan gemaakt. Hieruit bleek dat er veel van te voren moest worden gedaan, zoals het aanschaffen en huren van spullen. Op de dag zelf waren de vijf leden al vroeg op om het een en ander voor te bereiden. Na het harde doorwerken van alle leden stonden laat in de morgen alle spelletjes klaar, was de lunch voorbereid en was de muziek lekker keihard opgezet. Door de kleurrijke en zonnige omstandigheden zag de hele boel er erg vrolijk uit en met behulp van een super megafoon werd de aandacht van verschillende kinderen getrokken.
 
Onder het aantal kinderen dat zich uiteindelijk had verzameld werden er vier groepjes gemaakt met o.a. sommige de leden zelf! De volgende spelletjes waren gespeeld:

  •           Brandweer spel
  •           Funslag
  •           Skippybal
  •           Vliegend tapijt

Daarnaast werd er gevoetbald en enthousiast gesprongen op het luchtkussen.
Met elke spel dat er werd gespeeld werd er met behulp van een onpartijdige coach een winnaar uitgekozen. Na uren zich allemaal te hebben vermaakt, gingen alle kinderen en leden lekker iets eten en drinken in het gebouw. Daarna werd er ter afsluiting een paar woordjes gezegd en diverse kleinigheden aan de kinderen uitgedeeld.
Door middel van deze dag is Aria erin geslaagd om de kinderen een dag te geven waarin ze werden omringd door spel en plezier.

Plan Fiesta – AZC Rotterdam 2010
Schuiven naar boven