Blog

ARIA Students Reunion 2024 was een groot succes

Reeuwijk, 18 februari 2024 Op een avond die zowel een viering van verleden als een blik naar de toekomst vormde, stond de ARIA Students Reunion in het teken van herinnering en inspiratie. De avond werd ingeleid met een levendige fotoshow, die de aanwezigen meenam op een visuele reis door de hoogtepunten en successen van de vereniging. Deze momenten van samenzijn, prestatie en culturele expressie zetten de toon voor een avond vol nostalgie en gemeenschapszin.De kern van de reünie was de toespraak van Naim Farhoed, een voormalig voorzitter wiens periode van leiderschap wordt herinnerd als een van de meest dynamische en invloedrijke in de geschiedenis van ARIA Students. Zijn verhaal weefde de rijke tapestry van de organisatie, van haar bescheiden begin als een groep Geneeskunde studenten tot haar groei tot de grootste Afghaanse studentenvereniging in Nederland. De heer Farhoed bracht de unieke structuur van de vereniging tot leven door de activiteiten en bijdragen van de vijf commissies te belichten. Elk van hen speelde een cruciale rol in het nastreven van de doelstellingen van ARIA Students, variërend van het bevorderen van de Afghaanse kunst en cultuur tot het ondersteunen van de wetenschappelijke ontwikkeling van studenten. Een memorabel onderdeel van zijn presentatie was de interactie met voormalige bestuursleden, waaronder Zohra Moallemzadeh, Hila Mohamad, Zilvia Hotaki en Marina Samadi. Hun verhalen boden een persoonlijk perspectief op de impact van ARIA Students op de Afghaanse jongerengemeenschap en de bredere Afghaanse gemeenschap in Nederland. Deze gesprekken, rijk aan anekdotes en inzichten, benadrukten de transformatieve kracht van de vereniging. In zijn afsluiting schetste Naim Farhoed een toekomstvisie die, ondanks de huidige uitdagingen in Afghanistan, opriep tot voortdurende inzet voor wetenschap, sport, en kunst binnen de Afghaanse diaspora. Zijn woorden waren een krachtige oproep tot actie, een herinnering aan de verantwoordelijkheid van de gemeenschap om de nalatenschap van ARIA Students voort te zetten en te bouwen aan een hoopvolle toekomst. De avond, begonnen met de fotoshow en verrijkt door Naim’s woorden, was een eerbetoon aan de veerkracht en het doorzettingsvermogen van de Afghaanse gemeenschap. Het was een viering van de onuitwisbare impact van ARIA Students, niet alleen door de georganiseerde feesten en bijeenkomsten maar ook door de diepgaande bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, culturele instandhouding, en maatschappelijke integratie. Het was, boven alles, een herinnering aan de kracht van gemeenschap en de onbreekbare banden die ons verbinden.

Een hypotheek voor expats in Nederland: uitgebreide gids

Welkom in Nederland! Als expat in dit mooie land sta je voor vele uitdagingen, en één van de grootste is wellicht het vinden van een geschikte woonruimte. Het kopen van een huis is een grote stap, en het verkrijgen van een hypotheek voor expats komt met unieke uitdagingen en kansen. Wat is een expat hypotheek? Een expat hypotheek is een hypotheek speciaal ontworpen voor mensen die tijdelijk in een land wonen en werken, maar niet de staatsburgerschap van dat land hebben. Deze hypotheken kunnen variëren qua voorwaarden, afhankelijk van de kredietverstrekker en jouw specifieke situatie. Voorwaarden voor expats De voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek als expat in Nederland kunnen strikter zijn. Zo kunnen banken vragen om een hogere aanbetaling, bewijs van stabiel inkomen, en soms een garantstelling. Het belang van financieel advies Het is essentieel om professioneel financieel advies in te winnen. Er zijn verschillende instanties en adviseurs gespecialiseerd in expat financiering die je kunnen helpen navigeren door het complexe landschap van hypotheken in Nederland. Je inkomen en kredietgeschiedenis spelen een cruciale rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Hoe je als expat een sterke financiële geschiedenis in Nederland kunt opbouwen, is dan ook een belangrijk onderdeel van dit proces. Stappen om een hypotheek aan te vragen De impact van belastingen Als expat moet je ook rekening houden met de Nederlandse belastingwetgeving. Dit kan invloed hebben op je hypotheekrenteaftrek en andere fiscale voordelen. Denk goed na over je lange termijn doelen in Nederland. Ben je van plan om permanent te blijven, of is dit een tijdelijke fase in je leven? Deze beslissing kan invloed hebben op het type hypotheek dat je kiest. Leven in Nederland als expat Naast financiële overwegingen, bespreken we ook wat het betekent om als expat in Nederland te leven – van het vinden van een gemeenschap tot het aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Het kopen van een huis als expat in Nederland kan een uitdagende, maar uiterst lonende ervaring zijn. Met de juiste voorbereiding, advies, en ondersteuning kun je een geschikte woning vinden en een hypotheek verkrijgen die past bij jouw unieke situatie.

Een Hypotheek verkrijgen als nieuwe ondernemer: adviezen van ARIA Students

Welkom bij ARIA Students, de grootste Afghaanse studentenvereniging van Nederland met een rijke geschiedenis en een nobele missie. Vandaag richten we ons op een cruciaal aspect voor elke ambitieuze student en nieuwe ondernemer: het verkrijgen van een hypotheek. Een uitdaging, zeker, maar niet onmogelijk! De basis begrijpen: Wat is een Hypotheek? Een hypotheek is in essentie een lening specifiek bedoeld voor de aankoop van onroerend goed. Er zijn verschillende soorten hypotheken beschikbaar, elk met hun eigen voorwaarden en voordelen. Het begrijpen van deze opties is de eerste stap naar succes. Uitdagingen voor nieuwe ondernemers Als nieuwe ondernemer heb je te maken met unieke uitdagingen. Banken en financiële instellingen zien je vaak als een hoger risico vanwege onvoorspelbare inkomsten. Dit kan het proces om een hypotheek te verkrijgen ingewikkelder maken. Voorbereiden op het hypotheekproces Een solide financieel profiel is cruciaal. Dit betekent het hebben van een sterk ondernemingsplan, realistische financiële prognoses en indien mogelijk, een substantiële aanbetaling. Dit toont aan kredietverstrekkers dat je een betrouwbare en serieuze kandidaat bent. Alternatieve financieringsmogelijkheden Naast traditionele hypotheken zijn er alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals privéleningen of overheidsprogramma’s. Deze kunnen meer flexibiliteit bieden, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen. Het belang van goed advies Bij ARIA Students ondersteunen we je graag met advies en begeleiding. Daarnaast is het raadzaam om professioneel advies in te winnen. Voor meer diepgaande informatie over hypotheken voor ondernemers, bezoek Financial Consultancy Holland.Het verkrijgen van een hypotheek als nieuwe ondernemer is uitdagend, maar zeker haalbaar met de juiste voorbereiding en ondersteuning. ARIA Students staat klaar om je te begeleiden op deze reis.

ARIA Students Reunion 2024

Beste voormalige bestuursleden, commissieleden, en vrienden van ARIA Students, Met veel enthousiasme delen wij graag de plannen voor een bijzonder evenement: de ARIA Students Reunion 2024, georganiseerd in samenwerking met Solh Events van Stichting Solh. Deze speciale avond staat in het teken van het vieren en herinneren van de prachtige reis die wij samen hebben gemaakt met ARIA Students. Sinds de oprichting in 2005 heeft ARIA Students niet alleen essentiële ondersteuning geboden aan Afghaanse studenten, maar ook een diepe impact gemaakt op de gehele Afghaanse gemeenschap, met name door het bevorderen van cultureel begrip en gemeenschapsontwikkeling. We zullen deze avond niet alleen oude herinneringen ophalen, maar ook de veelzijdige invloed van de vereniging belichten. Van het functioneren als culturele ambassadeurs tot het creëren van een sterk netwerk voor persoonlijke en professionele groei, ARIA Students heeft een onuitwisbare bijdrage geleverd aan onze gemeenschap. Bovendien, als teken van onze voortdurende inzet, zal een deel van de opbrengsten van het evenement worden gedoneerd aan ‘Village of Peace’, een goed doel dat ons allemaal nauw aan het hart ligt. Dit evenement is een uitgelezen kans om oude banden te versterken, nieuwe contacten te leggen en vooral om te genieten van een avond gevuld met nostalgie, vreugde en eenheid. Wij hopen van harte dat jullie zich kunnen aansluiten bij deze feestelijke reünie. Zie deze uitnodiging als een kans om deel te nemen aan een evenement dat niet alleen een reünie is, maar ook een viering van onze gedeelde geschiedenis en toekomstige aspiraties. We zouden het geweldig vinden om jullie daar te zien en samen te genieten van een onvergetelijke avond. Voor deelname is een ticket vereist Wil je er ook bij zijn?

ARIA Beach Party & BBQ

Kom gezellig met ARIA Students het jaar afsluiten onder het genot van leuke muziek door een DJ en lekker eten. Daarnaast zal er ruimte zijn voor sport en spel zoals een potje voetbal, volleybal en trefbal. Waar: Strand Nesselande, RotterdamWanneer: 16-08-2019Tijd: 17.00-0.00 uurEntree: €7 Mocht het slecht weer zijn dan zal dit event verplaatst worden. Locatie wordt 1 week voor de event bekend gemaakt op FB.

Iftar 2018

IFTAR -31-05-2018- 💫 Wij hebben deze avond kunnen genieten van een heerlijke iftar buffet bij Afsana Restaurant. Vervolgens is er volop bijgepraat met elkaar onder het genot van een Authentieke Shir yakh. Wij willen AFSANA restaurant bedanken voor de goede service, het lekkere eten en hun gastvrijheid. Wil jij ook je mening hierover kwijt? Laat dan nu een recensie achter op hun Facebookpagina! Wij hopen dat jullie een Fijne avond hebben beleefd met ons en wij zien jullie snel op ons volgende Event. PS: Vergeet niet jezelf en je vrienden te taggen in de foto’s.

Chat & Chai

Hi allemaal, Bedankt voor jullie komst! Het was een gezellige en geslaagde avond. Wij hopen jullie weer te zien bij de volgende Chat & Chai. Stay tuned for more information. En vergeet niet je vrienden te taggen. Liefs, ARIA Students

Openingsdiner 2017-2018

Lieve dames en heren, Wij zijn zo ontzettend vereerd dat er zoveel leden en gasten aanwezig uit verschillende steden en landen zelfs (Belgie en Duitsland!) waren op het openingsdiner bij restaurant Afsana. Jullie aanwezigheid was voor ons een groot blijk van waardering voor ARIA Students. Dank jullie wel voor jullie aanwezigheid. Het was een gezellige avond met een leuke programma introductie, zang, eten, drinken en zelfs een rap optreden! Kortom een avond vol gezelligheid. Nogmaals bedankt en wij kijken er naar uit jullie bij ons volgende evenement te zien! BTW: Vergeet niet jezelf of je vrienden te taggen in de foto’s. Foto credits gaan naar onze getalenteerde Raad-van-Advies lid Selay Kakar Liefs, ARIA Students

Schuiven naar boven