'Geen praatjes maar stages!'

Woensdag 13 februari 2008

16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein 75 Den Haag

‘Geen praatjes maar stages!’ Kom naar dit landelijke debat met een Speed Networkingsessie op woensdagmiddag 13 februari in Den Haag en help het tekort aan stages voor biculturele studenten de wereld uit.
Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO), blijken de studenten met een biculturele achtergrond lastig aan stages tekomen. Het is een van de redenen om voortijdig met de opleiding te stoppen.Hierdoor lopen werkgevers een belangrijke groep studenten mis met kwaliteiten talent voor het onderwijs. Ook met het oog op de vergrijzing enlerarentekorten is dat een ongewenste ontwikkeling. Hoe is deze situatiesnel te veranderen? Ook studentenorganisaties maken zich zorgen over het stagetekort. Samen methet SBO organiseren wij het debat en roepen op het tekort daadwerkelijk tegaan oplossen.
Werkgevers, opleiders en andere betrokkenen bij het onderwijszijn van uitgenodigd. Ook zijn werkgevers van andere publieke encommerciële sectoren benaderd. Hebben zij initiatieven ontwikkeld om detoegankelijkheid voor biculturele studenten te vergroten die bruikbaar zijnvoor het onderwijs?
Programma
16.00 – 16.30 uur Inloop met High Tea
16.30 – 16.40 uur ‘Geen praatjes, maar stages’. Aftrap door John Leerdam(Tweede Kamerlid PvdA en ‘breekijzer’ voor stages)
16.40 – 16.50 uur ‘Van het kastje naar… het schoolbord’. Inleiding doorSamira Akkouh (starter in het onderwijs)
16.50 – 17.00 uur Inleiding door Tofik Dibi (Tweede Kamerlid GroenLinks)
17.00 – 17.45 uur Debat onder leiding van Tanja Jadnanasing (NOS) 17.45 – 18.00 uur Reactie panel met onder andere Pim Breebaart(voorzitter college van bestuur Haagse Hogeschool), Rosalien Welle (algemeenbestuurslid ISO), Gert Jan Sluis (NXP Semiconductors) en Tofik Dibi (TweedeKamerlid GroenLinks)
18.00 -18.10 uur Lancering 3D-stagebank door Maria van der Hoeven(minister van Economische Zaken, virtueel aanwezig), Internetvakbond enLandelijke Studenten Vakbond
18.10 – 18.15 uur Afsluiting door Freddy Weima (directeur SBO)
18.15 – 19.15 uur Speed Networking onder genot van en hapje en een drankje.Een netwerksessie tussen werkgevers en studenten/stagiaires onderleiding van een deskundig bureau.
Aanmelden:stuur tijdig een email naar zohra@ariastudents.nl
De (gratis) bijeenkomst is op de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag.
Het debat ‘Geen praatjes maar stages’ is een initiatief van het SBO, deLandelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studentenoverleg(ISO), De Internetvakbond, multiculturele studentenverenigingen Passaat,Khmisa en Hindostanen Studenten Forum Nederland (HSFN) en alle verenigingen aangesloten bij Kaseur, waaronder Aria.

'Geen praatjes maar stages!'
Schuiven naar boven