Kunst in Ballingschap

Op maandagavond, 31 januari 2011, was de allereerste commissie activiteit van ARIA Students. Deze avond, genaamd “ Kunst in Ballingschap” , was georganiseerd door de commissie “ Kunst en Cultuur 2010-2011” . Rond 18:00 uur druppelden de eerste gasten binnen. De avond werd geopend met een mooi gedicht in het Perzisch door Naim Farhoed. Selay Kakar en hij waren de presentatoren van de avond.
De eerste spreker van de avond was Tahmina Akefi. Deze NOS journaliste en schrijfster heeft gelijk een diepe indruk achter gelaten bij het publiek door haar emotionele, recht uit het hart, verhaal over Afghaanse kinderen die op straat hun brood proberen te verdienen. Om haar woorden kracht bij te zetten had mevrouw Akefi ook een mooie maar toch ontroerende documentaire getoond die ze in Afghanistan had gemaakt in 2009.
De heer Abdul Hadi Yar, eigenaar van Kabulgallery.com, was de tweede spreker van de avond. De heer Hadi Yar ontroerde het publiek door zijn verhaal over het opzetten van zijn eigen bedrijf en het krijgen van waardering van kunst door Afghanen. Om het publiek kennis te laten maken, had de kunstenaar mooi kunstwerk meegenomen, zowel van zichzelf als van andere kunstenaren.
Na deze twee sprekers hebben Naim en Selay het publiek de hersens laten kraken door middel van een Quiz over de Afghaanse kunst en geschiedenis. Hierna was het tijd voor iedereen om bij te kletsen onder het genot van thee en koekjes. Het kunstwerk wat in de zaal aanwezig was kon in de tussentijd worden bewonderd.
Na de pauze heeft Farhang Dehzad het publiek gefascineerd door zijn mooie foto’s die hij had gemaakt tijdens zijn reizen, in onder andere Zuid Oost Azië. Niet alleen het buitenland heeft hem geïnspireerd om foto’s te maken, maar ook Nederland. Zo was de Waalbrug in Nijmegen op een bijzondere wijze vastgelegd, die bijna niet te herkennen was.
Om de avond af te sluiten heeft de heer Ahmad Azizyar het woord genomen. Ahmad is in 2005 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten. Hij heeft het publiek op de hoogte gebracht van de geschiedenis en de dynamiek van kunst door de tijd heen.
 
Aan het eind van de avond hebben Naim en Selay de winnaars bekend gemaakt van de quiz. Deze twee personen waren zeer goed op de hoogte van de Afghaanse kunst en cultuur. Als beloning hebben zij ieder twee bioscoop kaartjes gekregen. Daarnaast werd  iedere spreker bedankt met een bos bloemen die gesponsord was door Hessab Boekhouding & Belastingzaken.
Al met al kan ARIA Students en de commissie Kunst en Cultuur terugkijken op een succesvolle avond met getalenteerde sprekers en enthousiast publiek.
[fbphotos id=181254995244603]
VOOR MEER FOTO’S MOET JE INGELOGD ZIJN OP DE WEBSITE!

Kunst in Ballingschap
Schuiven naar boven