Voedselbank 17 februari 2011

Donderdag 17 februari 2011 hebben de commissieleden van “Hulp Zonder Grenzen” het initiatief genomen om vrijwilligerswerk bij de voedselbank Rotterdam te doen.
In Nederland zijn er momenteel 120 voedselbanken die opgedeeld zijn in acht regio’s.  De voedselbank heeft afspraken met zowel landelijke, als regionaal voedselproducenten over het beschikbaar stellen van overtollige voedsel.
Wekelijks worden duizenden gezinnen met een minimum inkomen voorzien van voedselpakketten.  Deze gezinnen hebben het financieel moeilijk en zijn erg afhankelijk van deze voedselpakketten.
80% van de medewerkers werken op vrijwilligersbasis.  De Voedselbank is voortdurend op zoek naar mensen die zich maatschappelijk betrokken voelen en een steentje bij willen dragen in de maatschappij.
De dag begon om 09.00 uur en eindigde om 12.30 uur, met tussendoor een pauze van een half uur. De dames mochten kisten op de lopende band vullen met verschillende producten als boter, bussen beschuit en fruit. De heren hadden een iets zwaardere taak, zij hielpen met het stapelen van de kisten. Rond 12.30 uur waren er in totaal 2460 voedselpakketten samengesteld. Het was een leerzame ervaring en het gaf de vrijwilligers tevens een gevoel van voldoening.
Ligt jouw hart ook bij de goede doelen en wil jij ook een dagje meehelpen en duizenden gezinnen blij maken? Stuur dan een mail naar info@ariastudents.nl. Mocht er voldoende belangstelling voor zijn, dan wordt een gezamenlijke dag geplanned om in een groep er heen te gaan. Het is op elke donderdag van 8:30u – 14.00u.
Indien je dit werk regelmatig doet levert het je misschien ook een certificaat en een extra studiepunt op.
ARIA Students vrijwilligers werden die dag ook geinterviewd door de Volkskrant.
 
http://www.vkbanen.nl/banen/artikel/Bij-voedselbank-werken-aan-je-cv/320504.html

Voedselbank 17 februari 2011
Schuiven naar boven