Aria gaat de ruimte in

ARIA-gaat-de-ruimte-in-2012-14 met Naim Farhoed

“Welcome on board, please fasten your seatbelts, turbulence ahead…”
Een avontuurlijke reis in de ruimte samen met de eerste Afghaanse astronaut de heer ing. Abdul Ahad Momand en een ruimtevaartdeskundige mevrouw Rooijen, gepresenteerd door Ahmad Shekib Hamraz en Maryam Atrafi.
De commissie ‘Wetenschap, Integratie en Voorlichting’ van Aria Students heeft op 27 april 2012 een informatieve ruimtevaartbijeenkomst georganiseerd. De gehele avond stond in het teken van de ruimte en ruimtevaart. Mensen met enige kennis van ruimtevaart, kregen toen de kans om zijn of haar kennis uit te wisselen met andere bezoekers. Ook de gasten met weinig achtergrondinformatie over de ruimte kregen op die dag de gelegenheid om hun kennis te vergroten en vragen te stellen met betrekking tot de ruimte en/of ruimtevaart.


Het programma van de avond bestond uit twee delen, met in het eerste deel de heer ing. Momand aan het woord en in het tweede deel mevrouw Rooijen. In het eerste gedeelte heeft de heer ing. Momand het publiek meegesleept in zijn fascinerende belevenissen in de ruimte. Niet alleen door de bijzondere uiteenzetting van de heer ing. Momand, maar ook door de aankondigingvideo, het beeld- en bandmateriaal wat de heer ing. Momand met zich had meegebracht om zijn avontuurlijke ervaringen in de ruimte in woorden te realiseren.
In het tweede deel heeft mevrouw Rooijen, NASA deskundige, de bezoekers een presentatie gegeven met de titel “Op zoek naar het leven buiten de aarde”. Mevrouw Rooijen heeft de ruimtevaart zelfs geëxtrapoleerd naar het leven in andere zonnestelsels. Na een introductie over het heelal, kregen de aanwezigen te horen wat de mogelijkheden zijn betreffende het leven op andere planeten en andere zonnestelsels.
Al met al, was het een geslaagde informatieve avond, zowel voor de gastsprekers als voor de aanwezigen van deze fantastische ruimtevaart.

Aria gaat de ruimte in
Schuiven naar boven