ARIA Award Gala 2014 – Flamenco Edition

Het mooiste aan ARIA Award Gala is dat de gasten hun best doen om op tijd aanwezig te zijn. Zij het voor het bemachtigen van de mooiste plekken of het niet missen van o zo interessant programma. Op 28 maart 2014 schitterde niet alleen de schaarse zon, maar ook de prachtige deelnemers van het gala in de riante SkyPalace te Amsterdam. Traditiegetrouw werden de gasten verrast door een thematische Flamenco dance als special act van de avond.
De avond werd officieel geopend door de presentatoren Marjilla Jammy en Byan Burhani, waarna de voorzitter van ARIA Students Marina Samadi het woord kreeg. Zij vertelde over het belang van de aanmoedigingsaward en het waarderen daarvan vanuit de Afghaanse gemeenschap. “Als wij elkaar waarderen en de verdiende ruimte geven, dan kan niemand ons succes in de weg staan. Onthoud goed dat onze kracht in een harmonische eenheid zit. Laat vanavond ook daadwerkelijk zien dat je deel wilt uitmaken van een nieuwe generatie Afghaanse jongeren met door ons vastgestelde normen en waarden.” voegde ze eraan toe.

Doelgroep
Het ARIA Award is opgezet om Afghaanse jongeren met bijzondere prestaties de nodige aandacht te geven en te belonen. Dit zijn studenten die zich onderscheiden in vier categorieën:

  • Top studieprestatie
  • Sport
  • Young Professional
  • Kunst

Juryleden
De jury wordt gevormd door onafhankelijke personen met verschillende achtergronden. Zij zullen door zorgvuldige bestudering van de individuele profielen en na een presentatie van de kandidaten de winnaars selecteren.
Criteria
Er zullen verschillende criteria worden gehandhaafd bij het beoordelen van de kandidaten. Hoewel er vier aparte categorieën zijn, maken de studenten met prestaties in meerdere categorieën uiteraard meer kans. Naast het voldoen aan de criteria dienen de kandidaten in staat te zijn zich te kunnen presenteren bij de juryleden om hun motivatie nader toe te lichten. Hieronder staan de criteria voor de afzonderlijke categorieën.

De ARIA Award ceremonie werd verzorgd door Diana Auzin in samenwerking met een van onze gerespecteerde juryleden Dr. Homaira Nakhat Dastagirzada. Dit jaar had ARIA Students de categorie Sport toegevoegd. De vier winnaars van ARIA Award 2014 kregen naast het befaamd trofee en oorkonde van ARIA Students ook een bos bloemen en een reischeque van onze sponsor Ram Travel. De winnaars die door de onafhankelijke jury zijn gekozen betreffen:
– Top studieprestatie: Hassan Shakeri
– Kunst: Wagma Momand
– Sport: Omar Baqi
– Young professional: Nawid en Murteza Fakiri
Na deze ceremonie werd het podium gegeven aan de jonge artiest Awesta Yarzada, die een aantal van zijn eigen liederen voordroeg.


Na het lekkere Afghaanse buffet was tijd voor het optreden van onze hoofdartiest, de bekende Obaid Juenda. Met zijn zeer interactieve optreden heeft hij het publiek goed weten te vermaken. Mensen hebben meegezongen, gedanst en genoten. Obaid heeft met lof en trots gesproken over de avond en de initiatieven van ARIA Students.
Tijd om een beetje van de stoelen los te komen, was pas echt uitgebroken wanneer DJ Shirazi achter de draaiplaat plaats nam. Hij heeft met zijn diverse mixen en draaitechnieken het dak opgeblazen. Dit duurde non stop tot het einde van de avond. ARIA Students kijkt voor de 7e keer terug naar een zeer gezellige en geslaagde avond.

ARIA Award Gala 2014 – Flamenco Edition
Schuiven naar boven